Ahoj všichni!

Po týdnu odpočinku jsem dostala možnost vydat se za překrásnou přírodou jižní Moravy. To ovšem trošku předbíhám. V pátek si mě v Brně vyzvedl sympatický David, se kterým jsme si hned od první chvíle padli do oka. Páteční provoz vám asi už nemusím popisovat. Neobešel se bez několika uzavírek a objížděk, ale alespoň jsme měli dostatek času se lépe poznat. I tato cesta byla nakonec v ženské převaze, jelikož nám dělaly společnost také Davidova maminka, přítelkyně a kamarádka. 🙂 Všichni čtyři byli nadšení z toho, jak mám prostorný a pohodlný interiér, tudíž jsme nástrahy pátečních silnic zvládli úplně v pohodě.

V sobotu jsme se vypravili za krásami jižní Moravy do Staroviček, kde byla cílem naší cesty levandulová pole. Netušila jsem, že jsou k vidění jinde, než v Provence. Byla to nádhera – fialová kam jen dohlédnete. Příběh tohoto pole se začal psát v roce 2014, kdy zde vysadili asi 40 tisíc keřů této voňavé bylinky. Dneska už jich tu je skoro 70 tisíc a je to zkrátka dech beroucí podívaná. Sklizená levandule se pak zpracovává v chráněných dílnách, tudíž je to ještě ke všemu pro dobrou věc. Já se tedy až k poli nedostala (ne, že bych to nezvládla), ale v galerii se můžete podívat, co nafotil David s holkami.

Po tomto zážitku následoval přejezd na Pálavu přes Novomlýnské nádrže až do Zaječí. Neudržované cesty si na mě nepřišly, a já své posádce dokázala, že nerovnosti pro mě nejsou žádný problém. Následovala skvělá večeře, u které zkrátka nesmí chybět dobré víno.

Neděli jsme si dali odpočinkovou,

elikož nám počasí příliš nepřálo a museli jsme tak zrušit naše původní plány. Pondělí už bylo opět ve znamení loučení. Jsem hrozně ráda, že jsem se zase podívala na úplně jiné místo, které mě absolutně uchvátilo!

A teď už se těším na další výlet, který bude opět jen a jen ve vaší režii 🙂

Mějte se krásně!

                                               Vaše Katka ♥