Ahoj všichni,

začal nám podzim, příroda hraje všemi barvami, spadané listí zakrývá cesty a venkovní teploty znatelně klesly… Mně ale taková změna počasí vůbec nevadí, a to samé mohu s jistotou říci i o další výherkyni, Martině, která se se mnou vydala na podzimní výlet do Třeboně.

Třeboňsko je známé jako taková rybníkářská mekka České republiky. Cestou do tohoto krásného města jsme se ale s Martinou nejprve zastavily na zámku Blatná, kde se točila známá pohádka Šíleně smutná princezna. Pamatujete, jak byl Václav Neckář menší než Helena Vondráčková a musel si nasadit na hlavu královskou korunu, aby si ho princezna vůbec vzala? 🙂 Já ano a při návštěvě zámku se mi tato scéna ihned vybavila.

Samotné město Třeboň nás uvítalo typickým podzimním počasím, mrholením a teplotami, které se velmi blížily nule, takže jsme si s Marťou trochu zatopily. Nerada bych, abychom se v neděli loučily s rýmou… 🙂 Když jsme přijely do města, tak na mě všichni koukali. Nevím, jestli je zaujal polep, který na sobě nosím nebo má SPZ…těžko říct. Každopádně jsem vzbudila opravdu velký zájem okolí, což se jen potvrdilo u skupiny korejských turistů, kteří se se mnou fotografovali, jako kdybych byla nějaká celebrita. 🙂 Možná poznali, že mám předky v jejich zemi, a proto se ke mně tak dvořili. Kdo ví. 🙂

Po fotografování, které se poněkud protáhlo, jsme s Martinou dostaly hlad. A protože to v Třeboni snad jinak ani nejde, vyrazily jsme na večeři do vyhlášené rybí restaurace Šupina, kde jsme se pořádně nadlábly. Já teda raději tekutou stravu na čerpacích stanicích… ale musím uznat, že tohle vonělo opravdu zajímavě.

Neděle už se bohužel nesla v duchu deštivého a lezavého počasí, tak Martina další plánované zastávky raději zrušila a já ji alespoň bezpečně dovezla domů do Plzně. I tak to byl ale moc prima víkend a už teď se těším na ten další!

A kam pojedu? To už je jen a jen na vás 🙂

 

Mějte se krásně,

Vaše Katka ♥