Ahoooj 🙂

Tak tu pro vás mám další příběh, který jsem si – ostatně tak, jako vždy – hroozně užila. V pátek si mě vyzvedla další moje jmenovkyně a obě Katky jsme mohly vyrazit. 🙂 Samozřejmě nechyběl ani Kačí manžel Michal, dvě děcka a taky jeden chlupáč. Víkendový program si vzala na starost právě Kačka, tak jsem byla zvědavá, kam se společně podíváme. Doufala jsem, že bychom se mohli zastavit na adventních trzích, což se mi také splnilo! 🙂

Vysočina! Tak zněl plán na tento víkend. V sobotu jsme se probudili  do zasněženého rána, což vyžadovalo rychlou brigádu se smetáky v ruce, aby byl zase vidět můj propracovaný potisk. První sníh nás všechny příjemně překvapil a těšili jsme se na ryze zimní výpravu. 🙂 Hned po rozjezdu si mě propojili s telefonem a začal hrát super playlist, který Michal na cestu připravil.

První zastávkou byla Telč. Na cestách ležel rozbředlý sníh, což příliš nedodalo na kráse výhledů, ale já to zvládla hravě bez jakýchkoli problémů. V Telči se konaly adventní trhy – moje premiéra a zároveň splněné přání! Byla to nádhera!!! Romantika a vánoční atmosféra všude kolem nás a já poprosila Katku, jestli by mě na tom krásném náměstí nevyfotila u stromku – to jsem si zkrátka nemohla odpustit. 🙂 Když jsme se celého města dostatečně nabažili, vyrazili jsme směrem do Třebíče, kde už jsme měli předem zarezervovaný apartmán. Už byl večer, takže jsem se svojí posádkou rozloučila na parkovišti a oni si šli ještě užít město po setmění. Pak mi vyprávěli, že tam sice ještě nebyl stromeček, ale zato dřevěný betlém v životní velikosti. V neděli jsem i já jela prozkoumat krásy Třebíče a dá se to popsat jedním slovem: WOW! Město je vážně právem zapsané na seznamu památek UNESCO. Podívala jsem se nejen po městě, ale také k bazilice svatého Prokopa, která byla dechberoucí stejně, jako celé město.

Poslední zastávkou na našem vysočinském výletu byla Lipnice nad Sázavou, kde jsme stihli plnit také školní povinnosti. Linda – jedna z mladší části naší party – potřebovala materiály na referát o zdejším hradu, což jsme zvládli a já se dozvěděla zase něco nového. Navíc kombinace zimní zasněžené krajiny a středověkých hradeb byla pastvou pro oči. 🙂 Opravdu jako v pohádce.

A nadešel čas zadat do navigace trasu domů a pomalu se začít loučit. Byla jsem opět smutná, což umocňovalo i ubrečené počasí. Katka mi ale řekla, že jim se mnou bylo mooc dobře a na společný víkend jen tak nezapomenou. 🙂

 

Druhý adventní víkend je však před námi a já se těším na další zimní dobrodružství s vámi!

Zarezervujte si mě kliknutím na kartu „Projeďte se“ a můžeme si užít společný víkend třeba právě spolu!

Vaše Katka ♥