32. víkend a výlet po okolí Prostějovska

Ahoj všichni,

blíží se konec ledna, měsíce, který momentálně přináší velmi chladné počasí, a já mám pro vás další příběh plný zážitků z mých víkendových cest.

V pátek si mě převzal pan Michal, který mě vyhrál na celý víkend. Nejdřív se se mnou vypravil na nákupy, protože potřeboval kromě nákupu jídla i nějaké oblečení a věci do domácnosti. Když jsme sehnali vše potřebné, odvezla jsem pana Michal k jeho rodině, aby se na mě mohli podívat také její ostatní členové. A musím říct, že jsem opět sklidila úspěch. 😊 Moje výrazná barva i přední „kukadla“ zkrátka dokáží zaujmout. 

Sobotní program se nesl v duchu výletů po okolí. Nejdřív jsme se vypravili do obce Březina, u které se nachází Přírodní rezervace U Výpustku patřící do Moravského krasu. Poté jsem s panem Michalem a ostatními členy rodiny přejela do města Jevíčko, jehož historické jádro bylo prohlášeno městskou památkovou zónou. Kromě velkého počtu památek je dominantou města rozlehlé čtvercové náměstí, ze kterého vybíhají cesty do čtyř světových stran a je po obvodu uzavřené okružními ulicemi. Stejnou dispozici má v Evropě už jen město Karlsruhe v Německu. Z Jevíčka jsme se poté přesunuli do obce Velké Opatovice, ve které jsme náš sobotní výlet zakončili.

Do nedělního rána jsem se probudila odpočatá a natěšená, kam zase s panem Michalem vyrazíme. První zastávkou byla obec Suchý, která je známá jako rekreační oblast s rybníkem o rozloze 6 hektarů. Odtud pak následovala cesta do města Prostějov. V tomto městě v minulosti sídlil největší český textilní podnik OP Prostějov, který bohužel kvůli dluhům zkrachoval a jeho budovy byly v roce 2014 srovnány se zemí. Když mi tento příběh pan Michal vyprávěl, byla jsem z toho celá bez sebe a koukala na něj v němém úžasu svými rozsvícenými světly. 😊 Z Prostějova už jsme jeli pouze domů a já začala být opět smutná, neboť mi bylo jasné, že následující den budu vrácena zpět k dealerovi.

Celkově se mi ale víkend moc líbil a doufám, že zažiju na svých cestách ještě spoustu dalších zážitků.

Mějte se moc hezky!

Vaše Katka