41. jízda a putování po Valašsku

Ahoj všichni,

dubnové slunečné počasí již velmi přeje nejrůznějším víkendovým výletům, a tak jsem na jeden takový mohla konečně vyrazit.

V pátek si mě v Novém Jičíně vyzvedla paní Michaela (stejně se jmenovala i předchozí výherkyně, asi mám na toto jméno štěstí) a vydala se se mnou na takovou menší seznamovací jízdu. Nejeli jsme přímo domů, ale vzali to oklikou, aby si paní Michaela alespoň trochu zvykla na mé jízdními vlastnosti. Jelo se přes Valašské Meziříčí a Rajnochovice až domů do Hošťálkové. Odpoledne vzala paní Michaela svého muže Milana a dceru Vendy na okružní jízdu po okolních kopcích. A že jich tu mají opravdu hodně. 😊 Nejdříve jsme navštívili Rozhlednu Maruška, u které se nachází meteorologická stanice a pak pokračovali přes Bludný, Hostýnské vrchy zpátky do Hoštálkové.

V sobotu jsme měli naplánovaný výlet na Pustevny, sedlo, na kterém se nachází lyžařské středisko a vede sem z Trojanovic dvousedačková lanovka. Kromě skiareálu jsou Pustevny známé také svými typickými dřevěnými stavbami postavenými v lidovém slohu koncem 19. století na návrh slovenského architekta Dušana Jurkoviče. Opravdu hezké místo, řekla jsem si. 😊 Cestou zpět jsme se stavili na oběd v Krhové v restauraci U Bundárů, kde skvěle vaří a s plnými bříšky pak spokojeně dojeli domů.

Nedělní den začal návštěvou rodičů, které jsme nejprve vzali do cukrárny na zmrzlinu a poté se s nimi projeli směrem ke Zlínu. Rodiče chtěli ve městě vyrazit po nákupech, tak jsme je tam vysadili a vydali se sami na výlet po Valašsku. V ten moment paní Michaela už musela předat můj volant svému manželovi, neboť do té doby řídila pouze ona. 😊 No a představte si, že jsem se panu Milanovi zalíbila natolik, že odřídil celý zbytek nedělní vyjížďky. 😊 Jeli jsme přes Vsetín, Valašské Klobouky, Rožnov pod Radhoštěm, Valašskou Bystřici a domů dorazili až pozdě večer.

Když mě paní Michaela po víkendu vezla zpět k dealerovi, byla velmi smutná, že mě musí zase vrátit…Už prý jeden vůz Hyundai vlastní a mě by brala do rodiny taky. 😊

Každopádně mám za sebou opravdu krásný víkend a už bych klidně hned vyrazila na nějaký další.

Mějte se hezky a užívejte sluníčka!

Vaše Katka